عقبنشینی رژیم صهیونیستی از غزه به دلیل هزینههای اقتصادی سنگین
هزینههای مالی سنگین عملیات زمینی در نوار غزه برای رژیم صهیونیستی و تبعات آن بر اقتصاد و بازار اسرائیل، ارتش اشغالگر را وادار کرد هزاران نیروی خود در غزه را به مرخصی بفرستد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «هدف از خروج حجم قابل توجهی از نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی از نوار غزه، بازگشت آنها به کار و کمک به احیای اقتصاد اسرائیل است»، این را روزنامه تایمز اسرائیل در روز دوشنبه گزارش داده است.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از گذشت بیش از دو ماه از عملیات زمینی در نوار غزه در حالی که هنوز به هیچ کدام از اهداف مد نظر خود در مقابله با مقاومت فلسطین دست نیافته است تصمیم گرفت تعدادی از تیپهای رزمی خود در غزه را به مرخصی بفرستد.
رادیو ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه گذشته اعلام کرد که ارتش تصمیم گرفته است پنج تیپ رزمی فعال در نوار غزه را مرخص کند. تیپ احتیاط ۵۵۱ و ۱۴ و سه تیپ آموزشی، پنج تیپ مذکور هستند.
به گفته کارشناسان نظامی، هماکنون ارتش رژیم صهیونیستی حدود ۱۷ تیپ فعال در نوار غزه دارد که مجموع چنین عددی بیش از ۱۰۰ هزار نیرو میشود.
دانیل هاگاری؛ سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز عقبنشینی شماری از تیپهای ارتش این رژیم از نوار غزه را در راستای یک فرآیند مدیریت هوشمند نیروها در غزه دانست و گفت: ارتش به سربازان ذخیره اجازه میدهد تا به خانههای خود بازگردند و به احیای اقتصاد کمک کنند.
درگیری در کابینه اسرائیل
به گزارش روزنامه اقتصادی اسرائیلی «گلوبز»، تصمیم ارتش رژیم صهیونیستی برای به مرخصی فرستادن جمع قابل توجهی از نیروهایش تنها چند روز پس از آن اتخاذ شده که وزیران دارایی و جنگ این رژیم طرحی را برای کمک مالی به نیروهای ذخیره ارتش با هزینه سالانه 9 میلیارد شکل(دو میلیارد و 500 میلیون دلار) ارائه کردند. این در حالی است که کابینه نتانیاهو هنوز منابع شفافی برای بودجه سال ۲۰۲۴ ارائه نکرده و درخواستها برای حذف مخارج اضافی از جمله منحل کردن چندین وزارتخانه به منظور تامین هزینههای جنگ مطرح است. رژیم صهیونیستی بین ۳۰۰ تا ۳۶۰ هزار نفر را به عنوان نیروی ذخیره به جنگ فرستاده است.
«احمد البهنسی»؛ کارشناس امور رژیم صهیونیستی توصیف «عاموس هرئیل»؛ نویسنده روزنامه عبری زبان هاآرتص را تکرار کرد و گفت: «بنبستی که اسرائیل در نتیجه هزینههای اقتصادی جنگ در آن گرفتار آمده دشوار و بیسابقه است. اسرائیل حالا دیگر نمیتواند یک جنگ طولانی را تحمل کند زیرا جمعیت اسرائیل کم است (حدود 9 میلیون و 800 هزار نفر) و از نظر جغرافیایی هم کوچک است و منابع محدودی دارد و اقتصاد آن با تکیه به جذب سرمایهگذار و سرمایههاست که آن هم در سایه جنگ به مخاطره افتاده است.»
او در مورد نشانهها از بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی گفت: «فشار بنی گانتز؛ عضو کابینه جنگ اسرائیل برای حذف بخشی از وجوهی از بودجه که به ائتلاف احزاب تشکیلدهنده کابینه تخصیص داده میشود و تخصیص این وجوه به عنوان هزینههای جنگ در غزه به معنای درگیری در داخل محافل اسرائیلی برای تغییر ساختار هزینههاست.»